Cartografie geografica

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-606-28-0732-0

  Doi: 10.5682/9786062807320

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 246

3500 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Cuvânt înainte Cartografie geografica

In contextul actual de situare al stiintelor si al disciplinelor de profil, cartografia intervine prin potentialul pe care il aduce, in conformitate cu posibilitatile imense de exprimare. Astfel putem observa faptul ca stiintele si domeniile care au obiect de studiu si analiza elemente cu extindere teritoriala, apeleaza la cartografie, având o relatie sistemica in raport cu aceasta, prin intermediul hartilor si al schitelor utilizate si elaborate.

Cartografia este o stiinta complexa, iar harta este rezultatul sau direct, fiind produs utilizat in diferite domenii si directii. Lucrarea intitulata Cartografie geografica, reprezinta un studiu al relatiilor dintre Geografie si Cartografie, pornind de la modul de elaborare al hartilor, in legatura cu aplicatiile studiilor regionale sau de specialitate pe ramuri geografice de studiu. Este cât se poate de cert faptul ca Geografia fara Cartografie nu poate exista si mai mult decât atât evolutia istorica a celor doua s-a facut in ritmuri apropiate.

Autorul, Lect. univ. dr. Florin ACHIM, a realizat o lucrare cuprinzatoare asupra cartografiei, aducând in atentie prin analiza si studiu, probleme specifice. In cadrul lucrarii sunt aduse o serie de definitii, propria autorului, atât asupra cartografiei cât si a hartii. Elaborarea lucrarii s-a facut printr-o abordare sistemica, prin analiza relatiilor existente intre elementele hartii ca atare, pe fondul raportarii la principiile si metodele cartografice.

Cartea de fata are un caracter complex, pornind de la definitii si termeni, cu elemente de analiza asupra cartografiei istorice, al hartii si elementelor sale, studiul proiectiilor cartografice, elemente de cartografie statistica etc.

Lucrarea este adresata in primul rând geografilor, dar si acelor categorii de specialisti din diferite domenii care se axeaza pe harta si reprezentari cartografice de tipul schitelor si al planurilor de lucru. Felicitam autorul pentru aceasta realizare, pe care o consideram una de referinta in definirea sa profesionala.

Prof. univ. dr. Mihai GRIGORE

14 martie 2018

Despre autor

Florin Achim

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

Trimiterile preliminare ale instantelor din Romania la CJUE. Culegere adnotata de jurisprudenta (2007-2018) - Vol. I-X si Addenda

Trimiterile preliminare a..

Drept

54000 RON Detalii 830 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

ION VIANU ION VIANU     INTERVIU CU ION VIANU       Ion Vianu (n. 15 aprilie 193 ... citeşte mai mult →