Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Gata cu dietele. Un stil de viata sănătos - secretul unui corp frumos - Jenny Radoi

24,08 Lei

ISBN: 978-606-28-0135-9

DOI: 10.5682/9786062801359

Anul publicării: 2014

Pagini: 154

Editura: Editura Universitara

Autor: Jenny Radoi

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786062801359 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Download (1)
  • Cuvant inainte
  • Cuprins
  • Autori
  • Review-uri (0)
  • Gata cu dietele. Un stil de viata sănătos - secretul unui corp frumos

    Descarca

Poate va intrebati de ce m-am hotarat sa scriu inca o carte despre alimentatie sanatoasa si slabit cand piata abunda de diferite carti si publicatii despre diete, scrise de oameni mai mult sau mai putin specialisti in nutritie?!? 

Pai, tocmai acesta a fost motivul! Primim sfaturi, de cele mai multe ori gresite, prin diferite canale de informare, de la oameni care pretind ca sunt nutritionisti fara a sti cu adevarat ce inseamna o alimentatie sanatoasa, iar asta este ingrijorator pentru o persoana care stie cat de importanta este o nutritie adecvata pentru un corp frumos dar si un organism sanatos, pentru ca de cele mai multe ori prin dietele gresite de slabire ne facem rau organismului si realizam asta cand este prea tarziu ca sa mai putem repara ceva.  

Iata-ma, deci, incercand sa scriu o carte eficienta dar usoara, pentru toti aceia dintre voi care vreti sa aratati bine fara eforturi supraomenesti, fara a renunta la diferite alimente, fara a va pune sanatatea in pericol si fara depresia kilogramelor care apar dupa aceste diete minune.

Primul meu contact cu kilogramele in plus l-am avut pe la douazeci si ceva de ani, pe vremea cand eram studenta, culmea, la o facultate cu specializarea Alimentatie.

Pasiunea pentru gastronomie isi pusese un pic amprenta pe corpul meu, depasisem limita normala de greutate, imi placea sa gatesc, sa mananc, dar, spre norocul meu, imi placea sa si citesc cat mai multe despre functionarea organismului uman, nevoile lui si desigur despre ce inseamna de fapt o alimentatie sanatoasa, un stil de viata sanatos pana la urma.

M-am ingrozit cand am inceput sa citesc despre dietele care te scapa de kilogramele in plus, chiar trebuia sa renunt la mancarea gustoasa? Chiar trebuia sa fac eforturi atat de mari ca sa slabesc, ca sa arat bine, introo lume superficiala in care aspectul fizic, imaginea conteaza foarte mult, poate chiar cel mai mult? 

Trebuia sa existe o modalitate mai simpla, doar Dumnezeu ne-a lasat toate aceste minunate alimente care au fiecare un rol bine determinat pentru buna functionare a organismului nostru si apoi, mancarea buna face deliciul vietii.

Am incetat sa mai citesc despre diete minune si am inceput sa studiez mai mult functionarea si nevoile organismului uman, compozitia chimica a alimentelor, numarul de calorii si modalitati de realizare a preparatelor culinare cat mai sanatos.

Am inteles ca nu dietele sunt solutia unei siluete frumoase, ci adoptarea unui mod de viata sanatos.

Astfel, kilogramele mele in plus au disparut, intr-un mod lent dar sanatos, fara a lasa urme nedorite pe corpul sau in organismul meu.

Acum sunt profesoara de alimentatie la un liceu de profil si imi invat elevii bazele alimentatiei, importanta adoptarii unei alimentatii sanatoase si secretele unui corp frumos fara eforturi supraomenesti.

Prin aceasta carte as vrea sa schimb conceptia ca tot ce este bun ingrasa, conceptia ca trebuie sa renunti la multe ca sa slabesti si conceptia ca este foarte greu sa slabesti si aproape imposibil sa te mentii in forma toata viata. 

Cuvant inainte/9

De ce inca o carte despre alimentatie sanatoasa si slabit?/11

Notiuni despre nutritie pe intelesul tuturor/15

Cele 10 reguli pentru un corp frumos si un organism sanatos/35

Regula nr. 1 - Apa pentru hidratare/39

Regula nr. 2 - Un mic dejun energizant/47

Regula nr. 3 - O cafea sanatoasa dimineata/55

Regula nr. 4 - Un pranz consistent/63

Regula nr. 5 - O cina usoara/73

Regula nr. 6 - Gustarile dintre mese, alegeri sanatoase si cu putine calorii/83

Regula nr. 7 - Poftele - gustari nepermise in portii mici/93

Regula nr. 8 - Sucuri naturale, facute in casa/101

Regula nr. 9 - Painea cea de toate zilele, facuta si ea in casa/115

Regula nr. 10 - Miscare in orice forma/129

Concluzii/145

Bibliografie/153 

Jenny Radoi

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!