Empatia în şcoală - Cunoaştere, comunicare, competenţă

Empatia în şcoală - Cunoaştere, comunicare, competenţă

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-973-749-932-5

  • Anul publicării:

    Ediţia: III

    Pagini: 119

1445 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Empatia în şcoală - Cunoaştere, comunicare, competenţă

Prin prezenta lucrare dorim să lansăm o invitaţie la cunoaşterea celuilalt, la sensibilitatea psihologică profundă a persoanelor cu care interacţionăm, la încercarea de a ne transpune şi pătrunde în “interiorul” fiecărei persoane, “ca şi cum” am fi cealaltă persoană, însă fără să ne pierdem propria identitate, cum de altfel afirma C. Rogers.

 

De asemenea, lucrarea se constituie ca o invitaţie la a învăţa să ne dezvoltăm capacitatea empatică în cadrul comunicării cu ceilalţi, o invitaţie prin care profesorul să conştientizeze faptul că trebuie să-l cunoască pe elev, să încerce să-l înţeleagă şi să-l ajute să se integreze cu succes în societate. Mai mult decât atât, profesorii trebuie formaţi, astfel încât să fie sensibilizaţi la a avea o atitudine empatică, indispensabilă în relaţiile cu ceilalţi.

 

Un pedagog de prestigiu, cum este Jozef Stefanovic (1979) consideră capacitatea de a înţelege elevul drept trăsătură esenţială a tactului pedagogic.

Despre autor

Nicoleta Duta

Asistent universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Departamentul de Formare a Profesorilor, Universitatea din Bucuresti, unde sustine activitati de seminar la o serie de discipline, printre care: Fundamentele pedagogiei, Managementul clasei de elevi, Instruire asistata de calculator, etc.

Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, promotia 2005.

In cadrul aceleiasi facultati a absolvit programul de Master „Management şi Evaluare Educaţionala” (2005-2007) şi Doctorat la Scoala Doctorala de Psihologie si Ştiinţele Educaţiei (2007-2011).

A urmat stagii de formare, perfecţionare şi cercetare in perioada 2006-2007 (stagiu de studii universitare prin programul de mobilitaţi ERASMUS), 2008-2009 (stagiu de studii postuniversitare şi de cercetare pentru elaborarea tezei de doctorat) la Universitatea din Barcelona, Spania.

Desfaşoara activitaţi in calitate de membru expert in cadrul proiectelor de cercetare naţionale şi internaţionale.

Autoarea este membru in Comisia de Evaluare şi Asigurare a Calitaţii la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, in cadrul Asociaţiei Consilierilor din Romania şi in colectivul redacţional al revistei „Educaţia Azi”.

A publicat un numar de peste 50 de articole in reviste de specialitate din ţara/strainatate şi in volumele unor conferinţe naţionale şi internaţionale; dintre cele recente amintim: Professional development of the university teacher – inventory of methods necessary for continuing training. In Procedia-Social and Behavioural Sciences, vol. 33, 1003-1007 (2012); Professional development of academics teachers – reflection on participation in training programs. In vol. International Conference AFASES (2012), indexat EBSCO, 345-350.

In anul 2010 a mai publicat la Editura Universitara cartea „Empatia in şcoala: cunoaştere, comunicare, competenţa”.

La alte edituri, a publicat: El papel de las TIC en la educación superior – un estudio empírico sobre las necesidades formativas del profesorado universitario. In Cerrillo A.M. & Delgado A.M (coord.) La inovacion en la docencia del Derecho a traves del uso de las TIC, Barcelona: Huygens Editorial (2012); Problematica activitaţii profesionale a cadrelor didactice universitare - dificultaţi, obstacole. In CNIV, Bucureşti: Editura Universitaţii din Bucureşti (2012); The issue of socialization process of young university teachers – perceptions and attitudes regarding possible participation in a training program. In Education and Creativity for a Knowledge Society, 5th ed., Bucureşti: Editura Universitaţii Titu Maiorescu (2011); in colab. cu Forés, A., Escofet, A. Conexión entre el aprendizaje informal y formal de los jóvenes de la generación digital en la universidad. In Nagy, M., Clipa, O. (ed.). Tendinţe actuale in Ştiinţele Educaţiei, Suceava: Editura Universitaţii “Stefan cel Mare” (2011).

Unde se găseşte

www.editurauniversitara.ro

Te-ar mai putea interesa şi..

Psihologia educaţiei

Psihologia educaţiei ..

Psihologie

000 RON Detalii

Competenţa parentală. Modele de conceptualizare şi diagnoză

Competenţa parentală. M..

Psihologie

3853 RON Detalii

De la cunoastere la interventie in psihologie

De la cunoastere la inter..

Psihologie

1927 RON Detalii


Psihologia învăţării

Psihologia învăţării..

Psihologie

1445 RON Detalii

Psihologia carierei

Psihologia carierei..

Psihologie

3800 RON Detalii

Promoţii

Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc

Ghid de contabilitate si ..

Contabilitate

4300 RON Detalii 48.17 RON

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Metoda si modelare

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

VIRGIL NEMOIANU VIRGIL NEMOIANU   Virgil Nemoianu (n. 12 martie 1940, Bucuresti) este un eseist, critic ... citeşte mai mult →