Managementul calităţii

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-606-28-0415-2

    Doi: 10.5682/9786062804152

  • Anul publicării:

    Pagini: 164

2700 RON

Disponibilitate: în stoc



Cuprinsul cărţii Managementul calităţii

CAPITOLUL 1 - EVOLUTIA CONCEPTULUI DE CALITATE/ 9

1.1. CONSTIENTIZAREA IMPORTANTEI SI ROLUL CALITATII IN LUME / 15

1.2. EVOLUTIA ISTORICA A MANAGEMENTULUI CALITATII TOTALE /26

1.3. PRINCIPII SI CONCEPTE DE TQM/ 31

CAPITOLUL 2 - TEORII REPREZENTATIVE ALE MANAGEMENTULUI CALITATII/ 40

2.1. CONTROLUL ECONOMIC AL CALITATII PRODUSELOR FABRICATE/ 40

2.2. PROGRAMUL LUI DEMING PRIVIND IMBUNATATIREA CALITATII/ 41

2.3. CONTRIBUTIA LUI J.M. JURAN IN DOMENIUL MANAGEMENTULUI CALITATII/ 46

2.4. CONTRIBUTIA LUI PHILIP CROSBY PRIVIND TEORIA – ZERO DEFECTE / 56

2.5. ARMAND VALLIN FEIGENBAUM - PARINTELE CONCEPTULUI „TOTAL QUALITY CONTROL” /57

2.6. KAORU ISHIKAWA – DIAGRAMA CAUZA EFECT/ 59

CAPITOLUL 3 - LEADERSHIPUL /80

3.1. ROLUL LEADERSHIP-ULUI IN MANAGEMENTUL CALITATII / 80

3.2. SR ISO 8402:1995 /86

CAPITOLUL 4 - COSTURILE CALITATII /90

4.1. STRUCTURA COSTURILOR CALITATII/ 93

4.2. AVANTAJELE UTILIZARII STRATEGIIEI DE CALITATE /97

CAPITOLUL 5 - STANDARDIZAREA /100

5.1. SITUATIA INITIALA SI PROBLEME IN DOMENIUL CALITATII/ 101

5.2. CADRU SISTEMELOR DE MASURARE A CALITATII PENTRU PROCESELE DE AFACERI / 105

5.2.1. MANUALUL SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT/ 107

5.2.2. ANGAJAMENTUL SI POLITICA IN DOMENIUL SMI /108

5.2.3. SCOPUL. DOMENIUL DE APLICARE /110

5.2.3.1. SCOPUL MSMI / 110

5.3.2.2. DOMENIUL DE APLICARE / 110

5.2.3.2. PREZENTAREA SOCIETATII/ 110

5.2.4. DEFINITII SI ABREVIERI/113

5.2.4.1. DEFINITII/ 113

5.2.4.2. ABREVIERI / 118

5.3. SISTEMUL DE MANAGEMENT INTEGRAT / 119

5.3.1. CERINTE GENERALE/ 119

5.3.2. CERINTE REFERITOARE LA DOCUMENTATIE /119

5.3.2.1. GENERALITATI/ 119

5.3.2.2. MANUALUL SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT CALITATE-MEDIU-OHSAS / 120

5.3.3. CONTROLUL DOCUMENTELOR/ 121

5.4.4. CONTROLUL INREGISTRARILOR/ 122

5.4. RESPONSABILITATEA MANAEMENTULUI / 123

5.4.1. ANGAJAMENTUL MANAGEMENTULUI /123

5.4.1.1. ASPECTE DE MEDIU /123

5.5.1.2. RISCURI PROFESIONALE/ 123

5.5.1.3. CERINTE LEGALE SI ALTE CERINTE/ 123

5.5.1.4. OBIECTIVE, TINTE Si PROGRAME/ 124

5.5.1.5. PLANIFICARE PENTRU IDENTIFICAREA PERICOLULUI, EVALUAREA SI CONTROLUL RISCULUI / 125

5.5.1.6. PLANIFICAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITATII, MEDIULUI, OHSAS / 125

5.4.2. ORIENTAREA SPRE CLIENT/ 126

5.4.3. POLITICA REFERITOARE LA SMI/ 126

5.4.4. RESPONSABILITATE, AUTORITATE SI COMUNICARE/ 126

5.4.4.1. RESPONSABILITATE SI AUTORITATE /126

5.4.4.2. REPREZENTANTUL MANAGEMENTULUI/ 127

5.4.4.3. COMUNICAREA INTERNA SI EXTERNA /127

5.4.5. ANALIZA EFECTUATA DE MANAGEMENT / 128

5.4.5.1. GENERALITATI / 128

5.4.5.2. ELEMENTE DE INTRARE ALE ANALIZEI /. 129

5.4.5.3 ELEMENTELE DE IESIRE ALE ANALIZEI / 129

5.5. MANAGEMENTUL RESURSELOR /130

5.5.1. ASIGURAREA RESURSELOR / 130

5.5.2. RESURSE UMANE / 130

5.5.2.1. GENERALITATI/ 130

5.5.2.2. COMPETENTA, CONSTIENTIZARE, INSTRUIRE/ 130

5.5.3. INFRASTRUCTURA /131

5.5.4. MEDIU DE LUCRU /132

5.6. PLANIFICAREA REALIZARII PRODUSULUI/ SERVICIULUI / 132

5.6.2. PROCESE REFERITOARE LA RELATIA CU CLIENTUL/133

5.6.2.1. DETERMINAREA CERINTELOR REFERITOARE LA ACTIVITATILE CE TREBUIE DERULATE / 133

5.6.2.2. ANALIZA CERINTELOR REFERITOARE LA ACTIVITATILE DERULATE/ 134

5.6.2.3. COMUNICAREA CU CLIENTUL / COMUNICAREA EXTERNA/ 134

5.6.3. PROIECTARE SI DEZVOLTARE/ 134

5.6.3.2. ELEMENTE DE INTRARE ALE PROIECTARII SI DEZVOLTARII /135

5.6.3.3. ELEMENTE DE IESIRE ALE PROIECTARII SI DEZVOLTARII/135

5.6.3.4. ANALIZA PROIECTARII SI DEZVOLTARII/ 135

5.6.3.5. VERIFICAREA PROIECTARII SI DEZVOLTARII /136

5.6.3.6. VALIDAREA PROIECTARII SI DEZVOLTARII / 136

5.6.3.7. CONTROLUL MODIFICARILOR IN PROIECTARE Si DEZVOLTARE / 136

5.6.4. APROVIZIONARE /136

5.6.4.1. PROCESUL DE APROVIZIONARE/ 136

5.6.4.2. INFORMATII REFERITOARE LA APROVIZIONARE/ 137

5.6.4.3. VERIFICAREA PRODUSULUI APROVIZIONAT / 137

5.6.5. PRODUCTIE SI FURNIZARE DE SERVICII /138

5.6.5.1. CONTROLUL PRODUCTIEI SI FURNIZARII DE SERVICII / 138

5.6.5.2. VALIDAREA PROCESELOR / 138

5.6.5.3. IDENTIFICARE SI TRASABILITATE/ 139

5.6.5.4. PROPRIETATEA CLIENTULUI / 139

5.6.5.5. CONSERVAREA PRODUSULUI/ 139

5.6.6. CONTROLUL ECHIPAMANTELOR DE MASURARE SI MONITORIZARE / 140

5.6.7. CONTROLUL OPERATIONAL / 141

5.6.8. PREGATIREA PENTRU SITUATII DE URGENTA SI CAPACITATE DE RASPUNS /142

5.7. MASURARE, ANALIZA SI IMBUNATATIRE /143

5.7.1. GENERALITATI / 143

5.7.2. MONITORIZARE SI MASURARE/143

5.7.2.1. SATISFACTIA CLIENTULUI /143

5.7.2.2. AUDITUL INTERN / 144

5.7.2.3. MASURAREA SI MONITORIZAREA PROCESELOR / 145

5.7.2.4. Monitorizarea Si mAsurarea produsului/ 146

5.7.2.5. MONITORIZAREA ASPECTELOR DE MEDIU/ 147

5.7.2.6. MONITORIZAREA SI MASURAREA PERFORMANTEI SSM/ 147

5.7.2.7. EVALUAREA CONFORMARII /147

5.7.3. CONTROLUL PRODUSULUI NECONFORM /148

5.7.4. ANALIZA DATELOR / 149

5.7.5.1. IMBUNATATIREA CONTINUA /149

5.7.5.2. ACTIUNI CORECTIVE / 150

5.7.5.3. ACTIUNI PREVENTIVE/ 150

BIBLIOGRAFIE / 153

Despre autor

Mihaela-Mirela Dogaru

Asist. univ. drd.,  Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc

Ghid de contabilitate si ..

Contabilitate

4300 RON Detalii 48.17 RON

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Metoda si modelare

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

Contabilitatea in partida dubla si legislatia persoanelor juridice fara scop patrimonial, simplificata si actualizata

Contabilitatea in partida..

Contabilitate

5200 RON Detalii 57.8 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

JOXE RAMON BENGOETXEA JOXE RAMON BENGOETXEA Joxe Ramon Bengoetxea obtained his PhD in Law at the University of Edinburgh. ... citeşte mai mult →