Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Curs practic de limba engleza

-7%
28,90 Lei 26,88 Lei

ISBN: 978-973-749-522-8

Anul publicării: 2009

Editia: I

Pagini: 246

Editura: Editura Universitara

Autor:

Violeta Negrea
Doina Ivanov
Doina Ivanov
Silvia Osman
Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9789737495228 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Unde se gaseste
  • Autori
  • Review-uri (0)

Studentii Facultatii de Limbi si Literaturi Straine constituie o categorie aparte, sunt speciali. Pe langa cele doua sau trei limbi straine, ei aprofundeaza Notiuni de Lingvistica Generala si Specifica, Gramatica generativa, Istoria Culturii si Civilizatiei Crestine, Psihologie Generala, Psihologie a Educatiei si Pedagogiei, Tehnica si Teoria Traducerii, Limbaje de Specialitate, etc si... lista poate continua. Se adauga cursurile si seminariile de Istoria Literaturii si cele de Cultura si Civilizatie in limba straina, specifice vorbitorilor acesteia.

Studentii facultatii pentru care limba romana nu este nativa, dar studiaza prin intermediul acesteia alte limbi straine, starnesc o reala consideratie pentru efortul de vointa si acumulare pe care invata sa sil formeze. Pentru toti acestia, dar si pentru dascalii lor, facultatea nu este “facultativa”, ci constituie o adevarata provocare! Acestor studenti cu totul si cu totul speciali, dar si colegilor nostri, dedicam acest manual de Curs Practic.

Profesorul de limbi straine este mereu interesat de raspunsul la intrebari aparent simple: care sunt metodele si tehnicile didactice cele mai eficiente pentru asimilarea activa a unei limbi straine, a structurilor ei gramaticale, pentru mentinerea si perfectionarea abilitatilor de comunicare acumulate dea lungul timpului, pentru diversificarea si innoirea permanenta a bagajului de cunostinte sedimentate anterior. Prezentul demers opteaza pentru o varianta a acestor raspunsuri fara pretentia de a le considera definitive si complete, dar cu certitudine, complexe.

Cursul Practic de Limba Engleza aduce un important plus al varietatii in abordarea noului, in timp ce structura unitara a acestuia urmareste cultivarea aptitudinilor multiple, dezvoltarea unui model de studiu individual, stimularea procesului de invatare continua, fara de care achizitia unei limbi straine este din pacate imposibila.

Diversitatea textelor de studiu, selectate din domenii de interes general, are in vedere atat perfectionarea proficientei lingvistice, cat si imbogatirea bagajului de cultura generala, din domenii precum arta, literatura, sociologia, cultura si civilizatie, legislatie europeana, etc.

Notiunile de gramatica, prezentate in fiecare capitol de lector univ.drd. Doina Ivanov, furnizeaza studentilor informatia teoretica structurata ergonomic, dublata de exercitii aplicative. «Este cunoscut ca, in general, culegerile de exercitii pentru limbile moderne au drept scop verificarea cunostintelor de gramatica dobandite anterior.

In scopul exersarii si fixarii corecte a structurilor gramaticale tratate, cat si stimularii interesului celor ce vor utiliza acest manual, am introdus tipuri cat mai variate de exercitii practice de selectie, substitutie, distributie, transformare, parafrazare, compunere, etc, ce pot fi utilizate selectiv. Lucrarea poate fi considerata un ghid de insusire a limbii engleze prin crearea si fixarea  deprinderilor de vorbire si scriere corecta specifice mediului multicultural contemporan.» (Doina Ivanov)

Temele de portofoliu sunt destinate cu prioritate celor care invata scriind. Continuturile acestora se pliaza optiunilor si interesului studentilor fata de “problemele cetatii”, ale contemporaneitatii si modernitatii, selectand tematica eseurilor propuse la finele fiecarui capitol Trivia.

Comunicarea este cu certitudine indispensabila lumii in care traim. Comunicand transmitem, oferim si primim poate bunul contemporan cel mai de pret: informatia. Cuvantul “comunicare” vine din latinescul “communis” insemnand comun, impartasit, si face parte din aceeasi familie de cuvinte cu comuniune si comunitate. Comunitatea informatiei, a mesajelor nu se poate obtine fara ca acestea sa fie formulate dar si transmise pentru perceptia corecta a destinatarului. Lucrurile sunt si mai complicate atunci cand acestea au drept vehicul o limba straina! Iata, de aici, necesitatea includerii in structura fiecarui capitol a unui punct destinat comunicarii care isi propune sa raspunda problematicii corectitudinii si eficientei acesteia.

Consideram, de asemenea, ca nu putea lipsi din cursul nostru practicmesajul culturii si civilizatiei de limba engleza propuse de prof.univ.dr. Violeta Negrea, care sa starneasca bucuria cunoasterii critice. «Abordarea indrazneata a constructivismului in formarea abilitatilor de comunicare il recomanda drept un exercitiu de integrare culturala prin atingerea standardelor europene in dezvoltarea personala si profesionala.

Tehnologiile didactice moderne de achizitionare activa si rapida a competentelor expresiei scrisa si orala sunt centrate pe cursant, pe baza unor continuturi de cultura generala de larg interes si pe constientizarea nevoilor personale de cunoastere si stimulare a explorarii critice a problemelor de vocabular si gramatica. Avem convingerea ca parcurgerea individuala sau supravegheata a manualului va recompensa cursantul cu o noua atitudine si comportament cultural integrativ fata de invatarea limbilor straine.» (Violeta Negrea)

Si pentru ca studentii la litere sunt speciali, asa cum bine am stabilit nu puteam lasa deoparte «regina artelor» poezia. O veti intalni la punctul de Extra reading / Talking Point al fiecarui capitol! Romantismul nu se afla cu exactitate nici in alegerea subiectelor, nici in adevar, ci in maniera de a simti’, spunea candva Charles Baudelaire. Va invitam sa fiti romantici si sa pasiti cu luare aminte in intimitatea amanuntelor despre viata si opera celor care leau asternut pe hartie, la punctul de Background.

‘Despre o multime de lucruri nu pot sta de vorba decat cu Dumnezeu’, afirma cu tarie Goethe. Cu multe sute de ani inaintea acestuia, regele David dadea glas gandurilor lui catre Inalt in Psalmi, ofrande nemuritoare ale sufletului sau preaplin de dragoste. Incheiem fiecare capitol cu unul dintre acesti Psalmi, cu speranta ca fiecare cuvant rostit sasi gaseasca rod si salas in inimile voastre, sa va aduca pace in suflete, sadind un dram de intelepciune si incredere in viitor, astazi, in vremurile pline de incertitudini pe care le traim.

Am incercat sa inchidem un cerc al studiului limbii engleze, pe care il desenam in jurul studentului la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, dornic sa stie mai mult si sa se perfectioneze continuu.

Cu speranta ca utilizarea acestui curs va stimula dorinta voastra de cunoastere prin munca temeinica si statornica, cu darul de a produce mutatii profunde in gandirea si simtirea noastra. Va dorim mult succes tuturor!

Silvia Osman

  • www.editurauniversitara.ro
  • Anticariat online
  • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

  • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

  • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

  • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

  • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

  • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

  • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

  • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

  • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Silvia Osman
Violeta Negrea
Doina Ivanov
Doina Ivanov

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!