Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Geomorfologie - Florin Achim

35,00 Lei

ISBN: 978-606-28-0457-2

DOI: 10.5682/9786062804572

Anul publicării: 2016

Pagini: 454

Editura: Editura Universitara

Autor: Florin Achim

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786062804572 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)

 

Studiul geomorfologiei are un grad ridicat de complexitate rezultat din multitudinea formelor de relief, grupate pe tipuri si subtipuri, carora trebuie gasite elemente de baza in diferentiere. Elementul de cauzalitate si explicare asupra proceselor si fenomenelor ce se produc in cadrul reliefosferei, reprezinta o baza de analiza a unui studiu de tip tratat de geomorfologie.

In calitatea de autor de carti si tratate de geomorfologie, elaborate de-a lungul carierei universitare, pus in fata materialului elaborat de catre Lect. univ. dr. Florin Achim, in vederea prefatarii cartii inaintate spre publicare, tin sa remarc o serie de aspecte si elemente calitative, cantitative si constitutive obtinute de catre autor.

Astfel, se observa amploarea studiului elaborat, ce porneste de la gradul de cuprindere al domeniului vast al geomorfologiei. In continutul cartii sunt abordate probleme geomorfologice ale tuturor ramurilor si subramurilor geomorfologice. Cele mai multe dintre acestea sunt tratate cat mai complet, in felul acesta ele putand constitui baze de plecare pentru studiile pe care le vor elabora studentii si specialisti ce realizeaza lucrari in domeniul geomorfologiei. Pe parcursul lucrarii autorul aduce in prim plan legaturile care exista intre componentele geomorfologiei, prin explicarea unor elemente de cauzalitate.

Autorul aduce o viziune proprie asupra geomorfologiei ca stiinta de studiu, in cadrul geografiei precum si a altor stiinte si domenii aplicate. In continut putem sesiza nivelul de cuprindere al stadiului actual atins de geomorfologia romaneasca, autorul „stapaneste” acest aspect, reusind sa transpuna in pagina, de o maniera ce tine cont de normele stiintifice ce au trebuit atinse in demersul sau. Suntem pusi in fata unei lucrari elaborate pe baze de cercetare a terenului si a materialului bibliografic, toate acestea fiind puse in lumina noilor directii urmate de geomorfologie, prin caracterul sau tot mai aplicat.

Lucrarea este scrisa intr-un mod cursiv, clar si concis, aspecte sporite de materialul grafic si cartografic, care are la randul sau are rolul de a veni in completarea analizei din cadrul textului. Hartile si schitele sunt complexe, cu o tipologie variata legata de continut, complexitate si grad de cuprindere a elementelor reprezentate, scarile de proportie fiind adaptate extinderii subiectului reprezentat.

Remarcam cu deosebita satisfactie aparitia lucrarii de fata, in care vedem o continuare a elaborarii studiilor de baza in geomorfologie, cartea fiind deosebit de necesara scolii geomorfologice si geografice, asigurand o continuitate a publicarii acestui curs, deosebit de interesant si atractiv pentru studenti si cei care se pregatesc in vederea desavarsirii pregatirii geomorfologice. Prin scrierea si publicarea unei astfel de lucrari complexe, autorul dovedeste o maturitate profesionala in cadrul acestui domeniu atat de distinct al geografiei, cum este studiul reliefului, in formularea de enunturi si directii de studiu si cercetare geomorfologica.

Prof. univ. dr. Mihai GRIGORE

UNIVERSITATEA BUCURESTI

Florin Achim

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!