Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Contabilitate - Doina Maria Tilea

30,82 Lei

ISBN: 978-606-28-0187-8

DOI: 10.5682/9786062801878

Anul publicării: 2015

Editia: I

Pagini: 239

Editura: Editura Universitara

Autor: Doina Maria Tilea

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786062801878 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)

Una dintre disciplinele cu mare cautare in randurile economistilor este contabilitatea. Aceasta disciplina, de cele mai multe ori anosta, este insufletita datorita ravnei si discretiei profesorilor de a reda, atat sintetic, cat si analitic, coordonatele contabilitatii. 

 Lucrarea de fata se adreseaza acelor studenti dornici sa descifreze fundamentele contabilitatii, sa aprofundeze modul in care patrimoniul, proprietatea, avutia, genereaza venituri si cheltuieli, iar acestea, la randul lor, produc ceea ce numeste mirajul economiei: profitul.

 Stiinta contabilitatii este o stiinta a producerii si inregistrarii profitului. De aceea, studentii, viitori economisti trebuie sa-si insuseasca in mod constiincios si virtuos aceasta stiinta pentru a putea contribui la binele economiei, acela de a crea avutie si de o impartasi si celorlalti. 

 Prin contributia autoarei, stiinta contabilitatii s-a completat, devenind mai feminina si diafana.

 Lucrarea de fata prezinta o abordare complexa, in 11 capitole, a disciplinei “Contabilitate” punand in valoare obiectul si metoda contabilitatii, intarind prin exemple si documente aspectele intensive si extensive ale contabilitatii analizate astfel in structurile bilantiere privind activele, capitalurile proprii si datoriile. Unul dintre capitolele importante ale cartii, “Evaluarea patrimoniului in contabilitate” creeaza simbioza dintre economie in general si contabilitate in special, accentuand necesitatea inregistrarii si evaluarii cantitative a patrimoniului, atat in valoare nominala, cat si reala, pentru a putea furniza agentului economic o stare de fapt exacta in vederea adoptarii celor mai bune decizii cu privire la implicarea patrimoniului in sistemul economic pentru a genera plusvaloare. Elementul fundamental al contabilitatii, contul, este analizat in aceasta lucrare intr-o abordare graduala in vederea deslusirii tainelor contabilitatii, a generarii situatiilor de datorie sau castig, pentru o buna apreciere a rezultatului final al intreprinderii, si anume profitul. Un alt aspect important al cartii este punerea in discutie a ciclului contabil tocmai spre identificarea situatiei patrimoniale si a realizarii in bune conditii a documentelor contabile de rezultate. Aidoma ciclului economic, ciclul contabil creeaza o imagine de ansamblu asupra entitatii economice, pe baza lui creandu-se anticipari si previziuni economice, necesare agentului economic decident.

Aceasta lucrare reuseste sa sublinieze ceea ce Bernard Colasse aprecia despre contabilitate: “...contabilitatea este o tehnostiinta, adica o tehnica alimentata nu numai din cunostintele trecute, generate de practica, ci si de rezultatele furnizate de cercetare”. 

Doina Maria Tilea

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!