Dicţionar enciclopedic de agricultură ecologică

Dicţionar enciclopedic de agricultură ecologică

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 9787-606-591-040-9

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 241

000 RON

Disponibilitate: stoc epuizatMai multe detalii Dicţionar enciclopedic de agricultură ecologică

Lucrarea cuprinde 1700 termeni, într-un volum de 233 de pagini. După cum se poate observa, lista termenilor este vastă; ea include, printre altele, prezentarea a 119 specii vegetale şi 16 specii animale furnizoare de produse alimentare, noţiuni de pedologie şi agrochimie, botanică şi fiziologia plantelor, chimie şi biochimie, nutriţie umană, poluarea mediului şi contaminarea alimentelor, denumiri ale unor organizaţii şi autorităţii implicate în agricultura ecologică, legislaţie specifică, ş.a.
 
 
La fiecare specie au fost incluse, într-o formă concentrată, elemente privind originea şi răspândirea, cerinţele faţă de condiţiile de cultivare, compoziţia chimică şi calitatea recoltei, utilizări ale recoltei. Din tehnologie, au fost inserate doar particularităţi privind recoltarea. În această privinţă, într-o ediţie viitoare se intenţionează includerea unor informaţii detaliate asupra tehnologiilor specifice agriculturii ecologice.

La redactarea lucrării s-a avut în vedere că, în foarte mare măsură, agricultura ecologică nu este o activitate sau un subiect de interes doar pentru specialişti, în sens foarte strict, cu pregătire de specialitate şi experienţă proprie în domeniu. Preocupările pentru agricultura ecologică, pentru diminuarea poluării mediului prin tehnologii de producţie agricolă sau de procesare a produselor agricole, pentru un mediu mai curat şi o alimentaţie mai curată, cât mai puţin contaminată din diferite surse de pe filiera producere, procesare, comercializare, reprezintă în prezent o grijă a publicului larg, a tuturor cetăţenilor.   
 
În elaborarea dicţionarului s-a încercat o uniformizare a informaţiilor, faţă de sursele existente care s-au dovedit, uneori, incomplete, inconsecvente sau chiar contradictorii. De exemplu, pentru a avea o prezentare unitară a denumirilor ştiinţifice ale speciilor vegetale a fost luată ca sursă autorizată lucrarea “Flora ilustrată a României: Pteridophyta et Spermatophyta” a Profesorului Vasile Ciocârlan, un sistemtician unanim recunoscut.

Despre autor

Gheorghe Valentin Roman

Inginer agronom (1969).  
Doctor in Agronomie (1974).
Profesor de Fitotehnie la Facultatea de Agricultura din Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.
Membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole şi Silvice.
Titularul cursului de "Fitotehnie" la Facultatea de Agricultura din Bucuresti din anul 1990.
Preda cursul "Tehnologia obtinerii si valorificarii produselor vegetale" incepand din anul 2005, de la prima promotie a specializarii "Controlul si expertiza produselor alimentare", la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucuresti. 

Lenuta Iuliana Epure

Inginer agronom (1997).
Doctor in Agronomie (2006).
Sef de lucrari la Departamentul Stiintele Plantelor din Facultatea de Agricultura,Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Preda la disciplina “Fitotehnie” de la specializarea Agricultura (din anul 2000) si este titulara cursului “Fitotehnie” la specializarea “StiinTa solului” si a cursului “Producerea si valorificarea plantelor aromatice si medicinale” la specializarea “Agricultura“.
Preda lucrari practice la disciplina “Tehnologia obtinerii si valorificarii produselor vegetale“ din anul 2005, de la prima promoţie a specializării “Controlul si expertiza produselor alimentare”, la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucuresti.

Maria Toader

Inginer agronom (2003).
Doctor în Agronomie (2008).
Sef de lucrari la Departamentul Stiintelor Plantelor din Facultatea de Agricultura, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Preda la disciplina “Fitotehnie” de la specializarea Agricultura (din anul 2004) si este titulara cursului “Agricultura generala“ la specializarea Silvicultura.
Preda lucrari practice la disciplina “Tehnologia obtinerii si valorificarii produselor de origine vegetala“ din anul 2005, de la prima promotie a specializarii “Controlul si expertiza produselor alimentare”, la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucureşti.

Viorel Ion

Inginer agronom (1994).
Doctor in Agronomie (1999).
Conferentiar la Departamentul Stiintelor Plantelor din Facultatea de Agricultura, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Prodecan al Facultatii de Agricultura.
Preda la disciplina “Fitotehnie” de la Facultatea de Agricultura din anul 1995 si este titularul disciplinelor “Procesarea cerealelor si plantelor tehnice” şi “Expertiza si consultanta in agricultura“ la specializarea Agricultura.
Predă lucrari practice la disciplina “Tehnologia obtinerii si valorificarii produselor de origine vegetala“ din anul 2005, incepand cu prima promotie a specializarii “Controlul si expertiza produselor alimentare”, la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucuresti.

Alina-Maria Ionescu

Licentiat in Biologie - Stiinte Agricole (2004)
Doctor in Agronomie (2009).
Asistent universitar la Departamentul Stiinte Preclinice de la Facultatea de Medicina Veterinara, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Preda lucrari practice la disciplinele "Tehnologia obtinerii produselor vegetale" si "Patologie vegetala" din anul 2011, la specilizarea "Controlul si expertiza produselor alimentare", de la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucuresti.  

Mircea Mihalache

Daniela Mihalache

Mihaela-Ioana Georgescu

Ionela Dobrin

Unde se găseşte

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Te-ar mai putea interesa şi..

Fitopatologie. Generală şi specială

Fitopatologie. Generală ..

Agricultura

5000 RON Detalii

Agricultura românească în perioada 1995-2005 - Studiu de caz

Agricultura românească ..

Agricultura

000 RON Detalii

Fiziologia plantelor. Lucrări practice

Fiziologia plantelor. Luc..

Agricultura

000 RON Detalii


Entomologie agricola

Entomologie agricola..

Agricultura

000 RON Detalii

Ghid practic pentru consultantii agricoli

Ghid practic pentru consu..

Agricultura

1200 RON Detalii

Lucrări ştiinţifice - Seria Agricultură - Horticultură - Vol. II - 2009

Lucrări ştiinţifice - ..

Agricultura

2000 RON Detalii

Promoţii

Recomandările editurii

Ediţie specială. Interviuri - Articole - Scrisori deschise

Ediţie specială. Interviuri ..

Discurs si comunicare

2500 RON Detalii

Modelarea economico-financiara - Gandirea econometrica aplicata in domeniul financiar

Modelarea economico-financiara..

Economie generala

2616 RON Detalii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

LIVIU ANTONESEI LIVIU ANTONESEI   Liviu Antonesei (n. 25 aprilie 1953, satul Vladeni, judetul Iasi) este ... citeşte mai mult →