Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Botanica si fiziologia plantelor. Caiet de lucrari practice

0,01 Lei

ISBN: 978-606-591-374-5

DOI: 10.5682/9786065913745

Anul publicării: 2012

Editia: I

Pagini: 133

Editura: Editura Universitara

Autor: Elena - coordonator Delian, Aurelia Dobrescu, Liliana Bădulescu, Elena Săvulescu, Vasilica Luchian

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786065913745 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)

Caietul de lucrări practice de Botanică şi fiziologia plantelor a fost elaborat conform programei analitice şi prin structura sa contribuie la buna pregătire practică a studenţilor Facultăţii de Management, Inginerie Economică şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV Bucureşti, însă poate constitui un punct de plecare în studiul botanicii şi fiziologiei plantelor pentru viitorii specialişti cu profil înrudit.

Prezentul caiet de lucrări practice a fost elaborat atât pentru a permite lucrul direct, sub îndrumarea cadrului didactic, în timpul orelor de laborator, cât şi pentru pregătirea individuală a  testelor  de laborator, cele 12 anexe fiind de un real ajutor.

Autorii au selectat acele lucrări practice care să fie uşor de efectuat şi convingătoare, care să le stârnească interesul, îndemânarea şi tenacitatea pentru observare şi experimentare. Lucrările practice incluse în acest caiet au fost alese din diferite domenii ale botanicii şi fiziologiei plantelor pentru a contribui la înţelegerea materiei predate la curs şi pentru a completa noţiunile teoretice cu aspectele practice esenţiale.

Alături de experienţele care descriu diferite aspecte anatomice şi morfologice ale plantelor au fost incluse altele care evidenţiază desfăşurarea proceselor fiziologice specifice, realizându-se astfel corelaţia dintre structuri şi funcţii. De asemenea au fost date chei de recunoaştere a unor specii pe baza particularităţilor lor morfologice, precum şi de încadrare sistematică a acestora. În final, au fost prezentate aspecte referitoare la practica în Grădina Botanică a USAMV Bucureşti şi întocmirea referatului de practică.

Prezentul caiet de lucrări practice este bogat ilustrat, fiind prezentate imagini, desene, scheme ilustrative la fiecare lucrare practică, precum şi un număr de 12 anexe cuprinzând peste 30 de fotografii sau desene suplimentare. Includerea spaţiilor pentru observaţiile personale din timpul desfăşurării activităţii de laborator a avut drept scop dezvoltarea spiritului de a lucra atât independent, cât şi în echipă, cu asumarea rolurilor şi responsabilităţilor specifice fiecărei activităţi.

Această lucrare îşi propune să asigure un transfer de cunoştinţe cât mai eficient şi dobândirea de abilităţi necesare recunoaşterii plantelor de importanţă economică, înţelegerii structurii, funcţionării şi cerinţelor ecologice specifice, în scopul dirijării proceselor fiziologice de care depind producţia şi calitatea ei, astfel încât viitorii absolvenţi să poată dobândi o pregătire profesională adecvată managementului unei ferme vegetale sau mixte.

Cadrele didactice care au contribuit la realizarea acestui caiet de lucrări practice îşi exprimă speranţa că această ediţie nouă va fi utilă pregătirii studenţilor Facultăţii de Management, Inginerie Economică şi Dezvoltare Rurală de la USAMV Bucureşti şi aşteaptă sugestii constructive pentru ediţiile viitoare.

 

 

                                                                                                                                Autorii

  • Botanică şi fiziologia plantelor. Caiet de lucrări practice

    Descarca
Aurelia Dobrescu
Liliana Bădulescu
Elena - coordonator Delian
Elena Săvulescu
Vasilica Luchian

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!