Botanică şi fiziologia plantelor. Caiet de lucrări practice

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-606-591-374-5

  Doi: 10.5682/9786065913745

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 133

000 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Botanică şi fiziologia plantelor. Caiet de lucrări practice

Caietul de lucrări practice de Botanică şi fiziologia plantelor a fost elaborat conform programei analitice şi prin structura sa contribuie la buna pregătire practică a studenţilor Facultăţii de Management, Inginerie Economică şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV Bucureşti, însă poate constitui un punct de plecare în studiul botanicii şi fiziologiei plantelor pentru viitorii specialişti cu profil înrudit.

Prezentul caiet de lucrări practice a fost elaborat atât pentru a permite lucrul direct, sub îndrumarea cadrului didactic, în timpul orelor de laborator, cât şi pentru pregătirea individuală a  testelor  de laborator, cele 12 anexe fiind de un real ajutor.

Autorii au selectat acele lucrări practice care să fie uşor de efectuat şi convingătoare, care să le stârnească interesul, îndemânarea şi tenacitatea pentru observare şi experimentare. Lucrările practice incluse în acest caiet au fost alese din diferite domenii ale botanicii şi fiziologiei plantelor pentru a contribui la înţelegerea materiei predate la curs şi pentru a completa noţiunile teoretice cu aspectele practice esenţiale.

Alături de experienţele care descriu diferite aspecte anatomice şi morfologice ale plantelor au fost incluse altele care evidenţiază desfăşurarea proceselor fiziologice specifice, realizându-se astfel corelaţia dintre structuri şi funcţii. De asemenea au fost date chei de recunoaştere a unor specii pe baza particularităţilor lor morfologice, precum şi de încadrare sistematică a acestora. În final, au fost prezentate aspecte referitoare la practica în Grădina Botanică a USAMV Bucureşti şi întocmirea referatului de practică.

Prezentul caiet de lucrări practice este bogat ilustrat, fiind prezentate imagini, desene, scheme ilustrative la fiecare lucrare practică, precum şi un număr de 12 anexe cuprinzând peste 30 de fotografii sau desene suplimentare. Includerea spaţiilor pentru observaţiile personale din timpul desfăşurării activităţii de laborator a avut drept scop dezvoltarea spiritului de a lucra atât independent, cât şi în echipă, cu asumarea rolurilor şi responsabilităţilor specifice fiecărei activităţi.

Această lucrare îşi propune să asigure un transfer de cunoştinţe cât mai eficient şi dobândirea de abilităţi necesare recunoaşterii plantelor de importanţă economică, înţelegerii structurii, funcţionării şi cerinţelor ecologice specifice, în scopul dirijării proceselor fiziologice de care depind producţia şi calitatea ei, astfel încât viitorii absolvenţi să poată dobândi o pregătire profesională adecvată managementului unei ferme vegetale sau mixte.

Cadrele didactice care au contribuit la realizarea acestui caiet de lucrări practice îşi exprimă speranţa că această ediţie nouă va fi utilă pregătirii studenţilor Facultăţii de Management, Inginerie Economică şi Dezvoltare Rurală de la USAMV Bucureşti şi aşteaptă sugestii constructive pentru ediţiile viitoare.

 

 

                                                                                                                                Autorii

Despre autor

Aurelia Dobrescu

Liliana Bădulescu

Elena - coordonator Delian

Elena Săvulescu

Vasilica Luchian

Te-ar mai putea interesa şi..

BIOMASA. Sursa alternativa de energie

BIOMASA. Sursa alternativ..

Agricultura

000 RON Detalii

Tehnologia obţinerii şi valorificării produselor de origine vegetală. Manual de lucrări practice

Tehnologia obţinerii şi..

Agricultura

2311 RON Detalii

Entomologie agricola

Entomologie agricola..

Agricultura

000 RON Detalii


Zootehnie generala si nutritie animala

Zootehnie generala si nut..

Agricultura

1740 RON Detalii

Botanică şi fiziologia plantelor. Caiet de lucrări practice

Botanică şi fiziologia ..

Agricultura

000 RON Detalii

Sisteme de culturi alimentare-furajere in Dobrogea

Sisteme de culturi alimen..

Agricultura

000 RON Detalii

Promoţii

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL AL MICULUI ÎNTREPRINZĂTOR

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL ..

Contabilitate

3000 RON Detalii 38.53 RON

Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc

Ghid de contabilitate si ..

Contabilitate

4300 RON Detalii 48.17 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

DAN SILVIU BOERESCU DAN SILVIU BOERESCU Dan-Silviu Boerescu (n. 28 martie 1963, Bucuresti) este un scriitor roman. A abs ... citeşte mai mult →